25 Nisan 2012 Çarşamba

facebook 1 milyara koşuyor

Sosyal ağlar arasında Twitter ile birlikte zirveyi paylaşan Facebook, üye sayısı ve kullanım oranları konusunda büyümeye devam ediyor. Son açıklanan rakamlara göre sitenin üye sayısı 1 milyara koşuyor.



2011 yılının ilk çeyreğinde 680 milyon aylık aktif abonesi bulunan Facebook, 2011’in sonlarında bu rakamın 800 milyona ulaştığını duyurmuştu. Mayıs ayına halka arz planlayan firma, bu sebeple en güncel üye sayılarını paylaştı. Yeni verilere göre Facebook’u her ay aktif olarak kullanan 901 milyon abone bulunuyor. Bir yıl öncesine kıyasla bu rakam 1/3 artmış durumda. 901 milyon abonenin 525 milyonu ise her gün Facebook’a giriyor. Son dönemde Zaman Tüneli arayüzünün kullanıcılar tarafından tepki görmesine ve sitede geçirilen zamanın düşüşe geçeceği yönündeki tahminlere rağmen Facebook’un büyümesi dikkat çekici. Elbette Zaman Tüneli’nin tam etkisini görmek için birkaç ay daha beklemek gerekiyor. Fakat Facebook, 2012 sona ermeden üye sayısını 100 milyon daha arttırıp 1 milyar aktif kullanıcıya ulaşacağını tahmin ediyor.

Facebook’un finansal verileri ise bir miktar düşmüş. 1.06 milyar dolar gelir elde eden firma, 2011’in son çeyreğine göre düşüş yaşamış. Ancak bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %30 civarında bir artış mevcut.
Bu arada Facebook, Instagram satın alması ile ilgili bazı detaylar da paylaşmış. Instagram için 300 milyon dolar ödeyen Mark Zuckerberg, Facebook’tan 700 milyon dolar değerinde pay vermiş. Böylece anlaşmanın toplam bedeli 1 milyar dolar ediyor.
Facebook’un, tarihin en kârlı halka arz çalışmalarından birini Mayıs ayı içerisinde hayata geçirmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder