25 Nisan 2012 Çarşamba

twitterda popüler olmanın yolları

Sosyal ağ denildiğinde aklımıza gelen isimlerden biride kuşkusuz twitter'dır. Twitter yapmış olduğu değişiklikler ile adından söz ettirdiği gibi kullanıcı sayısını da arttırmış durumda. Şimdi sizlere çeşitli yerlerden topladığımız bilgiler kadarı ile twitter da takipçi sayınızı arttırmanın püf noktaları.

1-) Eskimiş haberleri vermeyin. Birçok kez gönderilmiş linkleri yeni gibi sunmaktan vazgeçin. Unutmayın eski haberler haber değildir. Bu yüzden yeni ve tartışma yaratacak haberler vermeye dikkat edin.
2-) Sadece yorum yapmayın. Araştırmalar birçok Twitter kullanıcısının sadece yorum yaptığını belirledi. Bir konu hakkında sırf yorum yapmaktansa habere katkıda bulunmaya çalışın. Böylece merak uyandırabilirsiniz.
3-) Mesajlarınız kısa ve öz olsun. Unutmayınki kısa ve öz mesaj daha etkili olduğu gibi bunlara dikkat edenlerin takipçi sayısının fazla olduğu söylenmekte,bu sebeple mesajlarınızın kısa ve öz olmasına özen gösterin. Bazen 140 karakter bile çok olabilir.
4-) Boş yere sembol kullanmayın. Kullanıcılar boş yere kısaltma ve sembol kullananlardan sıkılmakta,
5-) Gizemli olmak ilgi çekebilir. Her zaman nerede ve ne yaptığınızı herkese söylemeyin,boş yere sinemadayım,yemekteyim,film izliyorum tweetleri atmayın. Merak uyandırmanız takipçi sayınızı arttırmanıza yardımcı olabilir.
6-) Çok fazla fotoğraf eklemeyin. Sebepsiz veya boş fotoğraf eklemeyin,Sebebini yazmadan bir fotoğraf ya da internet linki göndermeyin.
7-) Şikayet etmeyin. Twitlerinizde sürekli şikayet etmeyin. Unutmayın hayat zaten zor ve diğer kullanıcıların da sorunları var!
8-) Espirili olun. Yapılan araştırmalarda espirili twitler atan kişilerin takipçi sayısının daha fazla olduğu söylenmekte.
9-) Eğer ünlü biriyseniz işinizden bahsedin. Bir çok takipçisi olan ünlülerin,takipçileri'nin işleriyle ilgili konuları merak ettikleri ve ünlülerin işlerine bakış açısını merak ederler,buda sizin için bir etken olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder